Хетчбек

Зручний супутник на кожен день.

Детальніше про моделі

Седан

Такий,‌ ‌як‌ ‌ти.‌

Детальніше про моделі

Хетчбек

Спортивна функціональність

Детальніше про моделі

Седан

Ласкаво просимо до зони комфорту.

Детальніше про моделі

Універсал

Ласкаво просимо до зони комфорту.

Детальніше про моделі

Седан

Новий седан Mercedes-Benz Е-Класу

Детальніше про моделі

Універсал

Новий універсал Mercedes-Benz E-Класу

Детальніше про моделі

Позашляховик

Легендарний позашляховик.

Детальніше про моделі

GLB FL

Новий Mercedes-Benz GLB

Детальніше про моделі

SUV

Привабливий. На будь-якій дорозі.

Детальніше про моделі

Купе

Новий Mercedes-Benz GLС купе.

Детальніше про моделі

Купе

Натхнення кожен день.

Детальніше про моделі

SUV FL

Новий Mercedes-Benz GLE SUV

Детальніше про моделі

Coupe FL

Новий Mercedes-Benz GLE Coupe.

Детальніше про моделі

SUV

Втілення успіху.

Детальніше про моделі

Mercedes-Benz GLS FL

Новий Mercedes-Benz GLS

Детальніше про моделі

Mercedes-Maybach FL

Новий Mercedes-Maybach GLS

Детальніше про моделі

Mercedes-Benz S-Class

Новий рівень сучасної розкоші

Детальніше про моделі

Maybach

Новий рівень сучасної розкоші

Детальніше про моделі

Новий родстер Mercedes-AMG

Відродження зірки.

Детальніше про моделі

Мінівен

Зроби свій хід.

Детальніше про моделі

4-Door Coupé

Заяви про себе.

Детальніше про моделі

EQA

Для нового покоління.

Детальніше про моделі

EQA FL

Для нового покоління.

Детальніше про моделі

EQB

Електрична мобільність у новому вимірі.

Детальніше про моделі

EQB FL

Електрична мобільність у новому вимірі.

Детальніше про моделі

EQC

Новий досвід водіння.

Детальніше про моделі

Седан

Це для всіх органів почуттів.

Детальніше про моделі

SUV

Новий рівень універсальності.

Детальніше про моделі

EQS

Cвіт нових можливостей.

Детальніше про моделі

EQS SUV

Новий   EQS SUV   від   Mercedes-Benz.

Детальніше про моделі

Новий C-Клас: надихаюча атмосфера зони комфорту

Генеральне представництво Mercedes-Benz в Україні, компанія «АвтоКапітал» (Корпорація УкрАВТО), повідомляє про світову прем'єру абсолютно нового С-Класу в кузові седан та універсал. 

Запрошуємо в новий, ще більш цифровий та економічний, світ, де ви відчуєте себе як вдома: новий C-Клас поєднує в собі обидва цих виміри, створюючи тим самим в епоху глобальної трансформації зону комфорту, готову до майбутнього в усіх відношеннях. Серед класичних представників модельного ряду Mercedes-Benz новий C-Клас першим стає на шлях повної електрифікації своєї лінійки – завдяки м'яким гібридам з 48-вольтовою технологією та інтегрованим стартер-генератором, а також плагін-гібридам. Високоефективна акумуляторна система в версії плагін-гібрида дозволяє йому досягати електричного запасу ходу близько 100 км (згідно WLTP). Ще зовсім недавно ця цифра була недосяжною в даному класі автомобілів. Водночас, абсолютно новий С-Клас задає нові стандарти і в плані сталого розвитку. Оскільки С-Клас є одним з представників модельного ряду компанії, що найкраще продаються, ця послідовна електрифікація має відповідний великий позитивний вплив на вуглецевий слід. Серед технічних особливостей такі опції, як фари головного освітлення DIGITAL LIGHT і функція підрулювання коліс заднього мосту. В Україні продаж седану та універсалу нового С-Класу стартує 30-го березня цього року, а вже влітку очікується поява новинки в офіційній дилерській мережі.

Дизайн екстер’єру: чуттєва виразність в спортивно-елегантному вигляді

Динамичі пропорції нового С-Класу підкреслюються спортивним капотом з «силовими» ребрами та поєднанням коротких передніх звісів з довгою колісною базою. У всіх модифікацій зірка розташовується в центрі решітки радіатора, деталі якої можуть бути різними в залежності від виконання. Так, в базовій версії використовується розташована в центрі зірка в комбінації з ламелями. У виконанні Avantgarde додаються декоративні елементи на ламелях, а також хромовані рамки навколо решітки радіатора і фартуха кузова. Відмітною ознакою лінії виконання AMG Line є решітка радіатора в «діамантовому» стилі з хромованою зіркою. Серед інших особливостей – широка колія та колеса в сучасному дизайні, що встановлюються врівень з кузовом (розміром від 17 до 19 дюймів).

Задні ліхтарі у благородному виконанні зачаровують своїм неповторним денним та нічним дизайном. У седана задні ліхтарі, вперше для С-Класу, йдуть у двосекційному виконанні: їх світлові функції розподілені між секцією на боковині кузова і секцією на кришці багажника. Зовнішність задньої частини кузова елегантно довершують декоративні елементи на задньому бампері, що варіюються в залежності від додаткової комплектації і лінії виконання. Палітру колірних рішень для кузова поповнили три нові варіанти: «спектральний синій», «сріблястий хай-тек» і «білий опаліт».

Дизайн інтер'єру: спортивні акценти, що орієнтовані на водія

В новому С-Класі з ідеєю сучасної розкоші Mercedes-Benz прямує ще далі: його інтер’єр перейняв ключові особливості у нового S-Класу. Панель приладів поділена на верхню і нижню зони – крилоподібний профіль з новими круглими дефлекторами обдуву, що нагадують гондоли двигунів літака, і розкішну поверхню з декоративними деталями. Відчуттю спортивності сприяє орієнтованість панелі приладів на водія: вона і центральний дисплей на шість градусів нахилені в його сторону.

В зоні водія встановлено ЖК-дисплей з високою роздільною здатністю. Покупцям на вибір пропонуються два варіанти його виконання з діагоналлю 10,25 дюймів (26,0 см) і 12,3-дюйма (31,2 см). Зміна парадигми в сторону цифровізації торкнулася і центрального дисплея: управління автомобільними функціями здійснюється через високоякісний сенсорний екран. Вертикальна орієнтація дисплея створює значні переваги, перш за все, для маршрутної навігації. Як і панель приладів, поверхня дисплея також дещо повернена в бік водія. У базовій комплектації центральний дисплей має діагональ 9,5 дюймів (24,1 см). Як опція пропонується версія зі збільшеною діагоналлю 11,9 дюйма (30,2 см).

Панель приладів обрамляють елементи облицювання дверей в сучасному, досить мінімалістичному дизайні. Центральна панель двері з вбудованим підлокітником з вертикальної поверхні поступово перетворюється в горизонтальну. Ще однією яскравою рисою є блок елементів управління, в який інтегровані органи управління відкриванням дверей і функціями сидіння.

Для С-Класу доступна обробка панелі приладів штучною шкірою, включаючи обробку елементів підвіконного поясу імітацією наппи (опція, серійно у лінії виконання AMG Line). Палітра варіантів декоративного оздоблення демонструє можливість вибору інноваційних поверхонь. Серед них нові інтерпретації пористої деревини в коричневих тонах, а також натуральний шпон з чорної пористої деревини, пронизаний витонченими вставками зі справжнього алюмінію.

Дисплей водія і центральний дисплей пропонують цілісний, естетичний досвід взаємодії з ними. Картинку на дисплеях можна персоналізувати за допомогою трьох стилів відображення («Стриманий», «Спортивний», «Класичний») і трьох режимів («Навігація», «Допомога», «Сервіс»). У «Спортивному» стилі відображення, наприклад, переважає червоний колір з динамічним оформленням розташованого по центру тахометра. Лінії виконання нового С-Класу облаштовані на серійній основі світлодіодним підсвічуванням салону зі світловодами.

Система MBUX новітнього покоління: інтуїтивне керування та здатність до навчання

Разом з новим S-Класом, тепер і новий С-Клас стає володарем інформаційно-розважальної системи MBUX (Mercedes-Benz User Experience) другого покоління. Інтер'єр стає ще більш цифровим і інтелектуальним, оскільки і апаратна, і програмна його частини здійснили великий ривок: кристально чітке зображення на РК-дисплеях полегшує управління автомобільними функціями та підвищують комфорт. На прикладі S-Класу фахівці Mercedes-Benz розробили нову естетику індикації, яка тепер послідовно використовується як основа і для інших моделей.

Силовий агрегат: планомірна електрифікація сучасних чотирициліндрових двигунів

Завдяки послідовній електрифікації та інтелектуальному зменшенню масогабаритних параметрів, новий С-Клас задає нові стандарти в плані економічності. Лінійка двигунів складається виключно з чотирициліндрових агрегатів, що представляють актуальне сімейство модульних двигунів Mercedes-Benz FAME (Family of Modular Engines). 

Як дизельні, так і бензинові двигуни, вперше також отримали інтелектуальну підтримку в нижньому діапазоні обертів з боку інтегрованого стартер-генератора (ISG), представляючи собою м'які гібриди другого покоління. Частиною інтегрованого стартер-генератора є бортова мережа 48 Вольт, яка гарантує роботу таких функцій, як рух накатом, «форсаж» або рекуперація, а також дозволяє значно скорочувати витрати палива. До того ж завдяки їм запуск двигунів здійснюється дуже швидко і комфортно, так, що робота функції «Start / Stop» буде для водія практично такою ж непомітною, як і перехід від режиму руху накатом з відключеним двигуном до енергійного прискорення за рахунок сили двигуна. На холостому ходу інтелектуальна взаємодія ISG з двигуном внутрішнього згоряння буде забезпечувати екстраординарну плавність ходу.

Перший дизель з інтегрованим стартер-генератором

Серед рішень, націлених на подальше підвищення економічності, найбільш передовим є новий OM 654 M з інтегрованим стартер-генератором (ISG) другого покоління. Тим самим, він стає володарем бортової мережі з напругою 48 Вольт. Завдяки рекуперації і можливості рухатися в режимі накату, коли він відключений, двигун стає ще більш економічним. Заходи електрифікації, які передбачають також застосування електричного компресора для кондиціонера, дозволили підняти потужність до 195 кВт плюс 15 кВт Boost. 

Чотирициліндрові бензинові двигуни з ISG другого покоління  

У новому С-Класі дебютує чотирициліндровий бензиновий двигун (M 254) з інтегрованим стартер-генератором (ISG) другого покоління, який забезпечує більше додаткової потужності – на величину до 15 кВт та на 200 Нм більше крутного моменту. Завдяки рекуперації і можливості рухатися в режимі накату з відключеним двигуном бензиновий варіант приводу дуже економічний. На прикладі M 254 конструктори Mercedes-Benz вперше об'єднали в одному агрегаті всі інновації сімейства модульних бензинових і дизельних двигунів з чотирма та шістьма циліндрами. Серед них покриття дзеркал циліндрів за технологією NANOSLIDE®, покриття циліндрів за технологією CONICSHAPE® («хонингування під трубу») і розміщення системи нейтралізації відпрацьованих газів безпосередньо у двигуні.

Справжнім нововведенням є турбокомпресор секційної конструкції з об'єднанням потоків, що представляє собою подальший розвиток технології Twin Scroll з метою забезпечити ще більш швидку реакцію системи турбонаддуву. Зовсім новою розробкою є турбокомпресор секційної конструкції, що виник як результат співпраці між відділом Mercedes-Benz з розробки турбокомпресорів і командою Mercedes-AMG Petronas у «Формулі-1». Таке перенесення технологій на серійні автомобілі відкриває нові горизонти в плані потужності, що поєднується з максимальною економічністю. 

Коробка передач: автоматична трансмісія на серійній основі

Коробка передач 9G-TRONIC, модернізована для спільного використання з ISG, застосовується на всіх моделях С-Класу. Електродвигун, силове електронне устаткування і радіатор коробки передач зміщені всередину коробки передач або розташовуються поруч з нею. В результаті цього збільшився монтажний простір і зменшилася маса конструкції. Крім того, був підвищений ККД даної коробки передач. Зокрема, за рахунок оптимізації взаємодії з електричним додатковим насосом обсяг подачі механічного насоса вдалося, у порівнянні з попереднім поколінням, знизити на 30%, що позитивно позначається на економічності. 

Для повнопривідних моделей була вдосконалена система 4MATIC. Новий редуктор переднього моста дозволяє передавати більш високі значення крутного моменту з ідеальним для динаміки розподілом осьових навантажень. До того ж він забезпечує значну перевагу по масі в порівнянні зі своїм аналогом у попередника – що, своєю чергою, сприяє скороченню викидів CO

Линійка моделей в кузові «седан» та «універсал» (бензинові двигуни):

   

C 180

C 200

C 200 4MATIC

C300

C 300 4MATIC

Робочий об’єм

см³

1.496

1.496

1.496

1.999

1.999

Потужність

кВт/к. с.

125/170

150/204

150/204

190/258

190/258

з

об/хв

5.500-6.100

5.800-6.100

5.800-6.100

5.800

5.800

Дод. потужністю (Boost)

кВт/к. с.

15/20

15/20

15/20

15/20

15/20

Макс. крутний момент

Н·м

250

300

300

400

400

з

об/хв

1.800-4.000

1.800-4.000

1.800-4.000

2.000-3.200

2.000-3.200

Дод. крутним моментом (Boost)

Н·м

200

200

200

200

200

Витрата палива в змішанному циклі

л/100 км

6,5-6,2

6,6-6,2

(6,7-6,3)

6,9-6,5

7,0-6,6

7,3-7,0

Викиди CO2 в змішанному циклі

г/км

149-141

150-141

(153-143)

157-149

159-150

168-161

Розгін від 0 до 100 км/год

с

8,6

7,3 (7,5)

7,1

6,0

6,0 

Максимальна швидкість

км/год

231

246 (240)

241

250

250

 

Тут наводяться показники витрат згідно WLTP

   

C 180

C 200

C 200 4MATIC

C300

C 300 4MATIC

Загальна витрата палива згідно WLTP

л/100 км

7,2-6,2

7,2-6,3 (7,4-6,5)

7,6-6,6

7,4-6,6

7,9-7,0

Загальні викиди CO2 згідно WLTP

г/км

163-141

163-143 (168-149)

172-151

169-150

180-160

Лінейка моделей в кузові «седан» та «універсал» (дизельні двигуни):

   

C 220 d 

C 300 d 

Робочий об’єм

см³

1.992

1.992

Потужність

кВт/к. с.

147/200

195/265

з

об/хв

4.200

4.200

Дод. потужністю (Boost)

кВт/к. с.

15/20

15/20

Макс. крутний момент

Н·м

440

550

з

об/хв

1.800-2.800

1.800-2.200

Дод. крутним моментом (Boost)

Н·м

200

200

Витрата палива в змішанному циклі1

л/100 км

5,2-5,0

(5,3-5,0)

5,3-5,0

(5,3-5,1)

Викиди CO2 в змішанному циклі1

г/км

138-131

(140-133)

139-132

(141-134)

Розгін від 0 до 100 км/год

с

7,3 (7,4)

5,7 (5,8)

Максимальна швидкість

км/год

245 (242)

250 (250)

Тут наведені показники витрат згідно WLTP

   

C 220 d 

C 300 d 

Загальна витрата палива згідно WLTP

л/100 км

5,6-4,9 (5,8-5,1)

5,6-5,0 (5,8-5,1)

Загальні викиди CO2 згідно WLTP

г/км

148-130 (152-134)

148-131 (152-135)

Плагін-гібриди з електричним запасом ходу близько 100 км (згідно WLTP)

Незабаром після запуску нового С-Класу з'являться його плагін-гібриди четвертого покоління. При використанні тих же базових двигунів в плані електрифікації тут зроблений наступний великий крок. Володіючи потужністю електротяги 95 кВт (129 к. с.) і чисто електричним запасом ходу близько 100 км (згідно WLTP), плагін-гібриди C-Класу в багатьох випадках зможуть експлуатуватися виключно на електричній тязі, без використання двигуна внутрішнього згоряння. Мова йде про сучасний двигун M 254 в дволітровому варіанті. У підсумку таке рішення вийшло не тільки дуже економічним, а й рішуче спортивним. Плагін-гібриди з дизельним агрегатом в кузові «седан» і «універсал» з'являться пізніше.

Високовольтна АКБ є власною розробкою Mercedes-Benz AG. Вона належить до сімейства акумуляторних батарей четвертого покоління і є вдосконаленим варіантом акумулятора попереднього покоління. Ця АКБ складається з 96 елементів в так званій пакетній конфігурації. Сумарна ємність АКБ становить 25,4 кВт·год. Це забезпечує значне збільшення запасу ходу до близько 100 км. З урахуванням високої щільності енергії високовольтна АКБ має внутрішню систему охолодження. Через терморегулювання можна таким чином контролювати її робочу температуру незалежно від клімат-контролю в салоні. Таке рішення забезпечує також й швидку зарядку постійним струмом. Навіть якщо АКБ розряджена, її повна зарядка здійснюється приблизно за 30 хв завдяки опціональному зарядному пристрою з постійним струмом потужністю 55 кВт. У базовій комплектації є зарядний пристрій потужністю 11 кВт (залежить від ринку) для трифазної зарядки від настінного зарядного пристрою (Wallbox), підключеного до домашньої мережі змінного струму.

Підвіска: комфорт та маневреність

На серійній основі і седан, і універсал обладнані пневматичною підвіскою з регулюванням дорожнього просвіту. На замовлення новий С-Клас може бути обладнаний системою безперервного регулювання амортизаторів, а також спортивною підвіскою.

Функція підрулення коліс заднього моста: ще більш маневрений та динамічний

Новий С-Клас відрізняється особливою маневреністю і одночасною стійкістю під час руху завдяки доступній в якості опції функції підрулення коліс заднього моста. Кут повороту коліс заднього моста становить 2,5 градуса. Завдяки цьому радіус розвороту скорочується на 43 см до 10,64 м.

При швидкості менше 60 км/год задні колеса будуть повертатися в сторону, протилежну повороту передніх коліс, причому при заїзді на місце парковки – на кут до 2,5 ° по відношенню до кута повороту передніх коліс. Таким чином, колісна база в залежності від ситуації скорочується, в результаті чого автомобіль стає більш маневреним. При швидкості понад 60 км/год задні колеса підрулюються на кут до 2,5 ° в ту ж сторону, що і передні. В результаті цього виникає віртуальне подовження колісної бази, що дає відчутні переваги: більш високу стійкість під час руху і кращу безпеку руху на високих швидкостях, а також можливість швидко змінити смугу руху або раптово об'їхати перешкоду. 

Допоміжні системи: асистенти водія та підтримка в небезпечних ситуаціях

У разі небезпеки системи допомагають водію реагувати на загрозу зіткнення з урахуванням конкретної ситуації. Принцип роботи тієї чи іншої системи наочно ілюструється для водія на його дисплеї завдяки новій концепції індикації.

Удосконалені допоміжні системи – три приклади:

  • Активна система підтримки безпечної дистанції DISTRONIC здатна на будь-яких дорогах автоматично підтримувати задану відстань до автомобілів попереду. Нововведенням тут є реакція на автомобілі, що зупинилися на проїжджій частині, при швидкості руху до 100 км/год (замість попередніх 60 км/год). 
  • Активна система допомоги в рульовому керуванні надає водієві підтримку під час перебування в своїй смузі зі швидкістю до 210 км/год. Серед нових функцій тут додаткове розпізнавання смуги руху за допомогою камери 360°.
  • Система розпізнавання дорожніх знаків окрім традиційних швидкісних обмежень розпізнає також щитові конструкції і знаки будівельних робіт. Нововведенням тут стали функції попередження про знак обов'язкової зупинки і про червоний сигнал світлофора (в складі пакету допоміжних систем).

Безпека під час зіткнень: відповідність всім світовим вимогам

Не всі моделі Mercedes-Benz так широко представлені на ринках різних країн, як С-Клас, який в даний час пропонується більш ніж у 100 країнах світу. Тому в ході розробки автомобілів вивчається приблизно 1000 варіантів навантаження, оскільки різні варіанти двигуна і кузова, версії з право- і лівостороннім розташуванням рульового управління, гібриди і версії c 4MATIC – всі мають задовольняти одним і тим же вимогам. 

Разом з уже відомими рішеннями PRE-SAFE® щодо безпеки в разі лобового зіткнення і удару ззаду, система PRE-SAFE® Impulse Side (доступна в складі пакету допоміжних систем Plus) формує свого роду віртуальну зону деформації, що поширюється на весь периметр автомобіля. Оскільки при бічному зіткненні є лише обмежена зона деформації, система PRE-SAFE® Impulse Side (її доступність залежить від варіанту комплектації) здатна повідомити водієві або передньому пасажирові (в залежності від того, з якого боку загрожує удар) ще до самого удару імпульс, що відсуває їх від небезпеки всередину автомобіля, як тільки система розпізнає бокове зіткнення як неминуче. Для цього за мить надуваються повітряні камери в боковинах спинок передніх сидінь.

В цілому концепція безпеки автомобіля С-Класу базується на кузові інтелектуальної конструкції з особливо жорстким пасажирським салоном та енергопоглинаючими елементами у взаємодії з ременями і подушками безпеки. За допомогою численних сеансів цифрового моделювання конструкція автомобіля була спроектована таким чином, щоб забезпечити водієві та пасажирам найкращий захист під час зіткнення. При проектуванні аварійно безпечної конструкції автомобіля окрім вимог законодавства додатково враховувалися і внутрішні вимоги до випробувань, а також критерії випробувань, отримані на основі результатів аналізу реальних аварій.

Високотехнологічні рішення: вражаючий комфорт водіння вночі та клімат-контроль

Створити в салоні індивідуальну по аромату атмосферу допоможе пакет AIR-BALANCE. Цілісний підхід системи ENERGIZING COMFORT щодо забезпечення бадьорості і здоров'я («Fit & Healthy») дозволяє натисканням кнопки або за допомогою голосових команд активувати різні системи з підвищення комфорту, згруповані в окремі програми.

У базовій комплектації новий С-Клас має світлодіодні фари головного освітлення підвищеної потужності. В якості опції для нього пропонуються фари DIGITAL LIGHT. У кожній з фар головного освітлення система DIGITAL LIGHT має світловий модуль з трьох надпотужних світлодіодів, що направляє світло за допомогою 1,3 млн мікроскопічних дзеркал. Таким чином, загальна роздільна здатність фар становить понад 2,6 млн пікселів.

Володіючи такою динамікою і точністю, ця інтелектуальна система створює практично безмежні можливості для розподілу світла, що оптимально адаптується до навколишніх умов, причому з високою роздільною здатністю. Ключову роль тут відіграє не тільки технічна складова фар, але і цифровий інтелект, що стоїть за нею. Системи відеокамер і датчиків розпізнають інших учасників дорожнього руху; потужні процесори за мілісекунди аналізують дані і цифрові навігаційні карти, видаючи фарам команди для оптимальної адаптації розподілу світла в кожній ситуації. В результаті водієві забезпечується не тільки чудовий огляд без засліплення при цьому інших учасників дорожнього руху, але також ряд інноваційних функцій, що додатково підвищують безпеку. При цьому система DIGITAL LIGHT, навіть володіючи функцією дальнього світла ULTRA RANGE, не женеться за світовими рекордами дальності освітлення, а скоріше прагне за рахунок інноваційної загальної концепції досягти оптимальної видимості і яскравості без засліплюучого ефекту. Інноваційні функції допомоги водієві і комунікація з іншими учасниками дорожнього руху значно підвищують безпеку під час поїздок вночі.